Rauw voer voor honden en katten

bestel het boek

DE AUTEURS

dr. ing. joeke nijboer

dr. ing. joeke nijboer

Eerste auteur

Joeke Nijboer is 38 jaar diervoedingsdeskundige geweest in Diergaarde Blijdorp. Voeding is een belangrijk onderdeel van dieren welzijn. Joeke Nijboer zet zijn kennis en ervaring in om voeding, en dus het welzijn van dieren, te verbeteren. Met zijn bedrijf Nijboer Consultancy heeft hij een manier gevonden om zijn jarenlange ervaring op het voedingsgebied voor veel mensen en dieren beschikbaar te stellen. In samenwerking met een team van specialistische mede auteurs komt zijn ruime ervaring met het voeren van diverse diƫten aan hond- en katachtingen bijeen in dit boek.
dr. ronald jan corbee

dr. ronald jan corbee

Mede auteur

Ronald Corbee is sinds 2008 werkzaam op de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren van de Universiteit van Utrecht. Na het behalen van het diplomaatschap van het European College of Veterinary and Comparative Nutrition in Zaragoza op 13 september 2011 is hij werkzaam als specialist Klinische Voeding van Gezelschapsdieren. Hij geeft onderwijs op het gebied van de klinische voeding, runt de obesitaskliniek en geeft voedingsadviezen. Voor practici is hij benaderbaar voor voedingsvragen en zij kunnen patienten doorsturen voor het maken van een dieetadvies op maat, het doorrekenen en opstellen van recepten voor zelf te bereiden voeding, en het maken van parenterale voeding.
dr. ir. guido bosch

dr. ir. guido bosch

Mede auteur

Dr. Guido Bosch is onderzoeker bij de leerstoelgroep Diervoeding (Wageningen University). Hij is in 2009 gepromoveerd op onderzoek naar de effecten van voeding op gedrag van honden. Zijn expertise is voeding van huisdieren en dierentuindieren. Zijn huidig onderzoek is gericht op het verder verbeteren van voeding voor deze dieren middels het bestuderen van de voedingsecologie, beteugelen van eetlust en evalueren van de kwaliteit van (nieuwe) grondstoffen en voeders. Als gekwalificeerd universitair docent verzorgt hij onderwijs op het gebied van diervoeding en begeleidt hij studenten op Wageningen University
 marieke post, msc

marieke post, msc

Mede auteur

Marieke Post is werkzaam als Petfood Specialist binnen Kiezebrink International. Tijdens haar Master Diervoeding aan Wageningen University specialiseerde zij zich in non-productie diervoeding. Binnen Kiezebrink is zij onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling en kwaliteit van producten en informatievoorziening van klanten. Omdat voeding een belangrijk onderdeel van dierenwelzijn is ziet zij het als een uitdaging om producten te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeftes van honden en katten.
Speciale dank gaat uit naar Jade Kasdorp voor haar bijdrage aan met name hoofdstuk 4 en voor het maken van de illustraties. En ook naar Tjalling Huisman, Michiel Derks, Rieneke Tintel, Erik van den Bulk en Ardaan Gerritsen voor hun correcties en aanvullingen.